loader image

CASA EFICIENTĂ ENERGETIC DIN STRUCTURĂ CLT – PREMIUM PASSIVE HOUSE

natura în arhitectura casei tale

Scopul ordonanței U.E. este ca din anul 2020, toate clădirile noi ridicate trebuie să fie aproape de clădirile cu emisii zero.
Pentru a realiza clădiri cu emisii zero, este esențial să se dezvolte un climat adaptat în construirea de concepte și soluții bazate pe materiale regenerabile cu emisii reduse de gaze cu efect de seră. Clădirile din lemn CLT reprezintă unul dintre răspunsurile la aceste provocări și dezvoltarea de metode și soluții dovedite pentru diferite tipuri de clădiri pentru generațiile actuale și viitoare este, prin urmare, de mare și strategică relevanța pieței pentru părțile implicate.

Criterii de certificare a casei pasive – Pentru ca o clădire să fie certificată ca Casa pasivă, ea trebuie să îndeplinească următoarele criterii principale:

 • Cererea de căldură a spațiului max. 15 kWh / m2a SA sarcină de încălzire max. 10 W / m2
 • Spațiu de răcire Cerere max. 15 kWh / m2a OR sarcină de răcire max. 10 W / m2
 • Testul de presurizare Rezultat la 50 Pa cu rata de schimbare a aerului limitată la n 50 = 0,6 / h
 • Puterea primară totală solicitată max. 120 kWh / m2a
 • Maxim 10% din timp pe tot parcursul anului temperatura interioară poate fi mai mare de 25 ° C

Casa structură CLT ”Cross Laminated Timber – Plăci lamelare din lemn pentru construcții” , prezintă un sistem constructiv ce are la baza structura din lemn masiv BBS ce combină bine-cunoscutele avantaje ale structurilor solide, cum ar fi izolația fonică, protecția împotriva incendiilor, construcția solidă, valoarea reținută etc. cu beneficiile ecologice ale unei materii prime durabile – lemn.

Flexibilitate în design ● Economie de costuri ● Timp de construcție redus ● Raport de rezistență-greutate excepțional

● Performanță seismică superioară  ● Performanță de mediu semnificativă ● Performanță termică excelentă

CLT – Placă lamelată din lemn

Ce este de fapt placă lamelată din lemn? Pe scurt, este un produs din lemn masiv pentru aplicații structurale. Acesta poate fi produs în dimensiuni foarte mari, prin urmare, poate fi utilizat în construcția de pereți, planșee, acoperișuri plane sau cu șarpantă.

Cum sunt realizate

Pornind de la cherestea, plăcile lamelate din lemn (BBS) sunt realizate cu o structură multistrat din cel puțin trei straturi de lemn de conifere așezate și lipite transversal.Datorită acestui tip special de încleiere, dilatarea și contragerea lemnului este redusă la un nivel neînsemnat. Încleierea transversală  garantează pe de o parte stabilitatea dimensională a elementelor BBS iar pe de altă parte, sarcinile pot fi transferate atât longitudinal cât și transversal pe direcția principală.Lemnul potrivit pentru construcții cu energie redusă.

Cu elemente BBS se pot realiza construcții cu un consum redus de energie, construcții cu energie pasivă dar și construcții cu plus de energie. Acestea sunt ideale pentru utilizarea în construcțiile cu mai multe etaje, construcțiile civile, renovări și desigur pentru clădiri rezidențiale.

Ușor de utilizat,beneficii masive.

Construcțiile cu plăci lamelate din lemn, îmbină proprietățile pozitive ale unei construcții solide, cu avantajele lemnului drept urmare, nu este de mirarefaptul că cererea de construcții cu lemn masiv este în creștere. Acest lucru este valabil atât pentru construcții cu plăci lamelate masive a clădirilor rezidențialecât și pentru cele comerciale sau funcționale.

Lemnul (Cross Laminated Timber – Plăci lamelare din lemn pentru construcții)

Criteriile precum ecologia, sustenabilitatea, costurile ciclului

Rezistent și ușor

În raport cu greutatea lor, plăcile lamelate din lemn sunt printre cele mai rezistente materialele de construcții. Greutatea redusă facilitează transportul și manipularea, prin urmare, se optimizează costurile și energia implicată. Cu ajutorul instrumentelor standard de prelucrare a lemnului și fără a folosi echipamente grele și complexe, elementele pot fi îmbinate precum piesele unui puzzle. O bună pregătire  câștigă jumatate din bătălie.

În domeniul prefabricatelor, pot fi livrate pe șantier pentru montaj, elemente adaptate cerințelor clienților. În fabrică,elementele de mari dimensiuni,pentru pereți și plafoane,pot fi finisate și consolidate indiferent de utilizare.

Acest lucru permite un timp scurt de livrare și o potrivire perfectă a plăcilor lamelate.Un exemplu concret: Pentru un proiect pilot în zona italiană a cutremurelor L’Aquila, au fost realizate la cheie în total 373 de unități rezidențiale. Timpul de construcție de numai 55 zile a unei clădiri cu trei etaje, a depășit toate așteptările arhitecților și a constructorilor.

 • Construcție masivă: izolare fonică foarte bună, proprietăți ignifuge, rezistență portantă, indice termic ridicat, durabilitate în timp.
 • Stabilitate dimensională: plăci multistratificate, încleiate transversal, dilatarea și contragerea plăcilor sunt nesemnificative.
 • Confort: temperatura suprafeței plăcilor lamelate este apropiată de temperatura camerei.
 • Timp scurt de construcție: se poate construi rapid și foarte rezistent.
 • Calitatea vizuală: specii de lemn – molid, larice, brad argintiu, zâmbru și duglas sunt oferite rindeluite, șlefuite și periate.
 • Mai mult spațiu: având în vedere grosimea redusă a construcției se câștigă spațiu util de locuit.
 • Protecție termică: proprietățile excelente de stocare a căldurii și de izolare protejează încăperile de supraîncălzirea în timpul verii, iar în timpul iernii împotriva pierderilor excesive de căldură. Predomină un flux de temperatură scăzută.
 • Siguranță la cutremur: dacă o clădire este construită într-o zonă seismică, îmbinarea elementelor individuale de perete se realizează cu șuruburi sau cuie, acestea acționează în cazul unui cutremur ca un amortizor de șocuri și reduc semnificativ forța seismică.

O casă solidă din lemn CLT (Cross Laminated Timber – Plăci lamelare din lemn pentru construcții)

Produsul,posibilitățile

CLT (Cross Laminated Timber)  o construcție multistrat, complet realizată din lemn masiv. Prin lipirea straturilor longitudinale și transversale, orice deformare a lemnozei – umflarea sau contracția – este redusă la un nivel neglijabil. Aceasta înseamnă că poate satisface confortabil cerințele unui materialde construcție modern.

CLT este monolit, adică este, de fapt, o singură bucată de lemn, cu doar 0,6% adeziv ecologic. Componenta solidă finisată este capabilă să efectueze sarcini mari,este rezistentă la foc, permite o construcție rapidă fără apă și are proprietăți de izolare fonică și termică. Reglează umiditatea aerului din interiorul clădirii, creând un climat confortabil și echilibrat – atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii.

CLT face proiectarea și construcția mai ușoare. Garantează proprietăți structurale fizice și mecanice definite, astfel încât fizica clădirii proiectată să poată fi implementată și testată cu ușurință. Mulți arhitecți consideră acest lucru drept unul dintre cele mai mari avantaje ale unei construcții clt

CLT (Cross Laminated Timber) BBS este disponibil în următoarele specii, calități și finisaje:
Specii de lemn: molid, zada, piatra de pin, brad alb si BBS Antique (= brad aburit, cu finisaj brut)

Avantajele construcției solide CLT: Necomplicat | Rapid | Uscat | Eficient Energetic

Proiectele de construcții evoluează cu produse din lemn masiv și soluții de construcție, care îndeplinesc toate cerințele standard în materie de fizică structurală și protecție împotriva incendiilor. Construcțiile din lemn masiv își păstrează valoarea, sunt stabile și îndeplinesc cerințele cele mai stricte privind calitatea, rentabilitatea și durabilitatea ecologică.

Pentru a garanta acest lucru, toate soluțiile de construcție CLT sunt dezvoltate în mod practic. Acestea sunt testate și certificate în mod cuprinzător. În plus, acestea fac posibilă construirea rapidă, uscată, curată și liniștită.

Datorită lucrărilor extinse de cercetare, dezvoltare și certificare din partea Binderholz, clădirile din lemn masiv pot fi realizate din punct de vedere tehnic astăzi – în limitele a ceea ce este posibil în temeiul legii construcțiilor – astfel încât acestea să îndeplinească în mod cert toate standardele de construcție aplicabile.

O gamă largă de proprietăți de referință implementate cu succes și o creștere constantă a cererii oferă dovada faptului că construcția de cherestea solidă este foarte populară și este competitivă din punct de vedere comercial.

Cu toate acestea, alături de acești factori tehnici și comerciali, există și alte argumente bune în favoarea construcției de cherestea solidă.

Construcția din lemn masiv CLT combină bine-cunoscutele avantaje ale structurilor solide, cum ar fi izolația fonică, protecția împotriva incendiilor, construcția solidă, valoarea reținută etc. cu beneficiile ecologice ale unei materii prime durabile – lemn.

Componenta de sistem prefabricat: durate scurte de construcție, grad ridicat de prefabricare, detalii simple

Construcție încrucișată: stabilitate dimensională mare, transfer de sarcină pe 2 axe posibil

Mai mult spațiu: sunt posibile grosimi relativ mici ale componentelor, ceea ce creează un raport economic brut / net.

Permeabil: CLT acționează ca o barieră de vapori, astfel încât este posibilă în mare măsură construcția fără film.

Masa lemnului: mediu confortabil de trai, depozitarea căldurii în timpul iernii

APLICAȚII CLT/BBS

Elementele CLT/BBS îndeplinesc toate criteriile de construcție solidă: Ele îndeplinesc cerințele de rezistență la foc ale REI 30-90, pot fi utilizate pentru sarcini portante și pentru a mări masa eficientă de depozitare termică a unei clădiri.

CLT/BBS perete

Elementele de perete CLT/BBS îndeplinesc în mod cert și în mod cert toate cerințele pentru statică, armare, protecție împotriva incendiilor și fizică a clădirilor. Pereții BBS pot fi utilizați pentru a construi clădiri cu energie redusă și cu energie pasivă. Datorită structurii lor permeabile și capacității lor de a atenua valorile de vârf ale umidității aerului din interior, construcția în BBS înseamnă o climatizare confortabilă și echilibrată a camerei și realizarea tuturor valorilor comune ale izolației termice.

CLT/BBS Planșeul

Proiectarea unui planșeu în CLT/BBS nu numai că aduce avantaje structurale, cum ar fi construcția autoportantă și uscată, acțiunea diafragmei, componentele dimensionale stabile, protecția împotriva incendiilor și izolarea fonică. Acest tip de construcție creează, de asemenea, suprafețe în calitate vizibilă și un nivel ridicat de confort datorită efectului pozitiv al masei de lemn asupra climatului interior.
Cu o lățime a elementului de 125 cm, BBS 125 are raportul lățime la greutate ideal. Elementele individuale de plafon acționează ca sarcini pe două axe și sunt așezate aproape împreună fără rosturi. În condiții climatice normale, nu apar lacune mai mari de contracție.

CLT/BBS Acoperișul

CLT/BBS este potrivit pentru orice formă de acoperiș, este etanșă după o scurtă perioadă de timp și o suprafață vizibilă fină poate fi creată pe interior. Structurile de acoperiș CLT/BBS îndeplinesc în mod sigur și sunet toate cerințele pentru statică, armare, protecție la foc și acustică. BBS oferă o izolație termică mare, stocând căldură în acest fel. Iarna ajută la crearea unei temperaturi încântătoare a încăperii calde, în timp ce în timpul verii oferă o protecție ideală împotriva supraîncălzirii clădirii (protecție termică în timpul verii).

Cu ce ar trebui să fie izolate construcțiile din lemn C.L.T. ?

Izolații cu fibre lemnoase 

Fibrele naturale de lemn au toate avantajele unui material de construcție din lemn natural. Plăcile flexibile de izolație sunt permeabile, astfel încât umezeala să poată fi eliminată, similar cu țesăturile permeabile. Alte avantaje sunt:
 • Protecție împotriva zgomotului: datorită structurii fibroase și a densității mari, aceste materiale de izolare au o contribuție importantă la izolarea zgomotului.
 • Protecție împotriva căldurii în timpul verii: materialul izolant opune rezistență căldurii de vară, datorită densității mari pe care o are, astfel încât să se păstreze o atmosferă plăcută și răcoroasă în interiorul clădirii.
 • Protecția împotriva frigului în timpul iernii: datorită structurii poroase materialele izolatoare stochează aer, asigurând astfel o protecție eficientă împotriva frigului.
 • Permeabil și impermeabil: datorită materialului izolator din fibre de lemn, vaporii de apă pot fi eliminați spre exterior. Acest lucru previne mucegaiul și posibilele daune ale construcției. În același timp, produsele hidrofobe oferă protecție eficientă împotriva intemperiilor.
 • Economisește energie și crește valoarea clădirii: cu o gamă completă de produse pentru izolarea acoperișelor, plafoanelor, pereților și fațadelor, pentru construcții noi și renovări veți putea reduce considerabil consumul de energie în timp ce valoarea proprietății crește.

Izolaţii cu vată minerală bazaltică

Fațada unei clădiri contribuie la crearea imaginii acesteia și, prin urmare, nu trebuie subestimată din punct de vedere al proiectării. Rockwool oferă sisteme de fațadă în care aspectele estetice sunt întotdeauna însoțite de protecție împotriva incendiilor, performanță acustică și confort termic. Vata bazaltică Rockwool rezistă la acțiunea apei și este permeabilă la vapori, aspecte care ajută clădirea să controleze posibilele pagube cauzate de umiditate.Izolarea fațadelor ajută la prevenirea pierderilor de energie cauzate de punțile termice.

Plăci rigide de vată bazaltică dual density, special concepute pentru izolarea termică, protecţia fonică şi protecţia la foc a faţadelor în sistemele de termoizolare exterioară (ETICS), potrivite pentru toate tipurile de clădiri. Frontrock Max Plus este un produs care se adaptează pereţilor neuniformi. Stratul superior al plăcii oferă cea mai bună aplicare, dezvoltată de-a lungul anilor şi a milioanelor de m2 – acesta are o densitate marită, care îi conferă rezistenţă superioară la acţiuni mecanice şi impact.

Avantajele produsului
 • Tehnologie Dual Density
 • Cea mai sustenabilă  izolație din vată bazaltică pentru termosisteme
 • Încărcare punctuală 200N
 • Greutate mai mică și format mare al plăcii pentru instalare usoară și rapidă

O privire dincolo de fațadă

Fațadele din lemn pot fi personalizate în funcție de preferințe, iar amprenta timpului nu face altceva decât să le însuflețească. În plus, acestea au o viață mai lungă decât fațadele tencuite. Datorită unei prefabricări parțiale, timpul de asamblare este foarte scurt.  Fațadele din lemn sunt versatile. Ca material pentru construcția fațadelor, lemnul se potrivește atât pentru clădiri înalte, precum și pentru locuințe rezidențiale.Prin alegerea tipului de lemn, a tipului de instalare și a tratamentului de suprafață,  fațada de lemn poate fi complet personalizată, chiar și din punct de vedere al culorilor.

Astfel, nu există două fațade din lemn asemănătoare.O soluție solidă.Experiența arată că fatadele din lemn pentru care s-a utilizat un material adecvat sunt adesea mai durabile decât cele din beton sau tencuieli decorative.

Fațadele din lemn pot fi aplicate cu sau fără protecție de suprafață. În cazul în care nu este aplicat nici un strat protector apare în timp o degradare naturală, aceasta fiind considerată o expresie a vitalității lemnului cât și un proces natural de îmbătrânire ( aspect patinat ). Îmbătrânirea lemnului nu are nici un impact negativ asupra durabilității.
Fațade prefabricate din lemn pot fi într-o mare măsura prefabricate. Tehnologiile moderne de producție garantează un grad ridicat de precizie, cerință de bază pentru o construcție de calitate. Asamblarea este astfel redusă considerabil, iar perioada de construcție este mult mai scurtă.

La compararea diferitelor metode de construcție, un criteriu important este costul. De cele mai multe ori, însă, acesta a fost ignorat deoarece fiecare casă nouă poate deveni foarte simplu o casă cu un consum redus de energie. Datorită lambrisării cu lemn și a izolației exterioare se poate crește în mod substanțial rezistența termică a fiecărui perete exterior, chiar și în clădirile vechi.

Trio-ul necesar:Tâmplăria | Instalațiile | Obiectele sanitare

Tâmplăria imobilului CLT

Tâmplaria Veka Softline 82 este realizată cu tehnologie germană modernă,recomandată caselor pasive și acoperă toată gama de produse de tâmplărie pentru exterior de la ferestre și până la ușile culisante ce pot fi placate cu aluminiu,la cerere. Geamul termopan folosit este sistem 4s sau Tripan marca Saint Gobain cât și feronerie Maco ;

SOFTLINE 82 este un sistem necoplanar cu adancimea profilului de 82 mm, trei garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 7 camere de izolare in toc si 6 camere in cercevea. Sistemul SOFTLINE 82 are un design elegant cu muchii usor rotunjite.

Cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza usi intr-un singur canat, in doua canate, in variantele toc continuu sau cu prag de aluminiu. De asemenea, pot fi realizate si usi culisante in plan paralel, usi armonice si usi rezidentiale. Sistemul este complet si contine toata gama de profile auxiliare.

Din punct de vedere static, pot fi realizate in conditii de garantie usi intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 0,9 ml; Hmax = 2,2 ml) in variantele alb/color. Pentru usile in doua canate, in variantele alb/color suprafata maxima este de 1,8 m2 (cercevea: Lmax = 0,8 ml si Hmax = 2,2ml). De asemenea, cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza usi rezidentiale in variante alb sau color, avand suprafete maxime de 2,30 m2 (cercevea: Lmax = 1,00 ml; Hmax = 2,40 ml).

Coeficientul remarcabil de izolare termica, de pana la Uw = 0,67 W/m2K, poate fi obtinut in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit. Astfel, sistemul SOFTLINE 82 indeplineste standardul de eficienta implicit caselor pasive.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL “Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A. Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm (pentru usile secundare) si de 3 mm (pentru usile rezidentiale), asigura usii SOFTLINE 82 stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 24 mm la 52 mm, in functie de bagheta utilizata.

Sistemul SOFTLINE 82 este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.

 

Instalațiile imobilului CLT

Instalațiile electrice includ cablu special,doze,prize,întrerupătoare,tv-video,internet,(modulare) și tablou cu siguranţe marca Legrand; pentru legăturile în doze se vor folosi cleme marca Wago.

Instalațiile sanitare: Interioare/Exterioare – montajul țevilor de canalizare PVC-KG |cot pvc cu mufă și garnitură SN2
Montaj Piese curățire și ventilare,aerator pp – canalizare aerisire – Montajul de racord apă,folosind sistemulde țevi Quick & Easy marca Uponor

Montaj Instalatii termice,trasee realizate până la consumatorul final,inclusiv cutiile de distribuție a țevilor și robineții de închidere și deschidere . Montaj sistemul pentru încălzirea în pardoseală Tecto marca producătorului Uponor;inclusiv termostatele de ambianță.

 

Obiectele Sanitare:

Concepte de baie respectiv Ceramică | Obiecte sanitare și accesorii baie la alegere:

Băile casei dumneavoastră CLT pot fi echipate cu o gamă variată de produse și de concepte special gândite.

Pardoselile și pereții pot fi placați cu ceramică marca Kerma Marazzi,Dalet,Atlas Concorde sau Richetti. De asemenea se pot monta cabine de duș ”walk-in” cu pereți din sticlă securizată,sau /și cadă rectangulară marca Ravak , baterii marca HansGrohe sau Kludi, rezervor îngropat structură metalică clapetă Geberit, vas wc suspendat cu capac softclose Nuovella – DALET sau Vitra.

SOLUȚII DE CONSTRUCȚIE

CASĂ PENTRU O SINGURĂ FAMILIE SAU CLĂDIRI REZIDENȚIALE

CASA INDIVIDUALĂ CLT

Casele CLT (Cross Laminated Timber– Plăci lamelare din lemn pentru construcții) reprezintă bunăstarea și un nivel ridicat de confort. Suprafețele calde din lemn și proprietățile deosebite ale substanței lemnoase, ca depozitare pentru căldură și umiditate, asigură un climat de viață echilibrat. Vă puteți bucura individual de toate posibilitățile nenumărate de soluții de construcție pentru case pentru o singură familie.

Indiferent dacă este vorba despre o casă prefabricată sau o locuință la cheie, un standard energetic scăzut sau plus de energie, fie în arhitectură tradițională sau modernă: Casele pentru o singură familie pot fi planificate și construite individual cu soluții de construcție binderholz. O mare parte din marja de manevrabilitate în design și statică este posibilă prin combinarea CLT ca material de suport rigiditate BSH ca suport și grinzi.

Arhitectura interioară poate fi proiectată și într-un mod versatil și plin de viață. Este posibila prin suprafetele vizibile din lemn de diferite specii de lemn, cum ar fi pinul elvetian, bradul argintiu sau BBS Antique, opțional în combinație cu glazuri colorate, precum și suprafețele lustruite sau periate .

CLĂDIRI REZIDENȚIALE CLT

Clădirile rezidențiale reprezintă una dintre cele mai mari provocări în ingineria structurală CLT. Calitatea, timpul și costurile sunt cele mai importante criterii de decizie. Fiecare client le cântărește diferit și toate cele trei criterii interacționează direct și reciproc unul cu celălalt.

Binderholz a testat peste 130 de suprastructuri de design pentru pereți, plafoane și acoperișuri, pentru a permite evaluări inerte și fiabilitate în planificarea tuturor celor trei. Rezultatele sunt disponibile pentru planificatori și arhitecți . Puteți găsi toate cifrele-cheie importante pentru fiecare dintre suprastructurile testate și certificate aici – de la datele referitoare la foc, zgomot și protecție termică până la performanța structurală și parametrii ecologici.

O altă rezistență a soluțiilor de construcție Binderholz este un grad ridicat de prefabricare disponibil la cerere . Reduce considerabil timpul de construcție, menținând în același timp o înaltă calitate. În plus, construcțiile din lemn masiv comparativ cu zidăria clasică cu mult mai îngustă,au un raport foarte economic în ceea ce privește spațiul de locuit brut și net. Acesta este un fapt care câștigă din ce în ce mai mult din punct de vedere al costurilor, în special în spațiile urbane.

Soluții hibride economice pot fi de asemenea implementate, care îmbină metodele tradiționale de construcție cu avantajele construcției de cherestea solidă prin combinarea inteligentă a lemnului masiv cu alte materiale de construcție,cum ar fi betonul,oțelul și sticla.

Suprafețele calde ale componentelor din lemn masiv vizibile, de obicei în zona plafoanelor și acoperișurilor, precum și proprietățile deosebite ale substanței lemnoase, ca depozitare pentru căldură și umiditate, asigură un climat de viață echilibrat.

CLĂDIRI COMERCIALE CLT

Pentru clădirile comerciale și industriale, soluțiile hibride cu lemn masiv sunt ideale, de exemplu elemente din lemn masiv în combinație cu oțel și beton. Ele sunt potrivite în special pentru construcția de hale, unde sunt sensibile atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere comercial. Structurile de acoperiș cu structură portantă primară din glet BSH pot fi realizate în diferite forme. Aceste construcții sunt relativ ușoare și respectă cele mai stricte cerințe de protecție împotriva incendiilor. În plus, ele sunt bine concepute estetic.

Soluțiile standardizate îmbunătățesc considerabil rentabilitatea clădirilor în acest context. Utilizarea elementelor de construcție bazate pe sisteme este posibilă în special în clădirile administrative și clădirile de birouri. binderholz folosește doar componentele din lemn masiv testate și certificate pentru soluțiile sale de construcție, simplificând și accelerând astfel planificarea și construcția clădirilor.

Alături de rentabilitatea unui proiect, subiecte precum durabilitatea – atât din punct de vedere al materialelor de construcție, cât și al utilizării clădirii – ecologia, energia, costurile ciclului de viață și reciclarea au prioritate înaltă. Pentru mulți clienți, aceste aspecte se concentrează pe planificarea unui nou birou sau a unei clădiri administrative. La urma urmei, de multe ori doresc ca proprietățile să fie foarte reprezentative.

Procesat inteligent într-o soluție de construcție binderholz, lemnul ca materie primă naturală și regenerabilă este deosebit de durabil și ecologic. Poate fi recuperat și este 100% reciclabil.

Pachetul de construcție Structura,Instalatii,Finisaje – CLT :

Pentru a vedea bugetul real al casei,este necesar de parcurs măcar faza de „Tema de Proiectare” altfel putem aprecia niște bugete estimative care având în vedere că aceste case sunt Croite pe Nevoile Clienților 100%, în funcție de tâmplărie ales, de sistemul de ventilații care recuperează căldură în proporție de 90%, și de structura fără punți termice incluzând implementarea infrastructurii de BMSsoluţii complete de automatizări şi Building Management Systems – dacă se dorește.

Conținut :

 • Sesiune de informare detaliată,legat de conceptul eco pasive,prezentare detaliată privind întregul concept,beneficii,bugete,abordare de principiu;
 • Configurarea ofertei de proiectare: concept arhitectural,design funcțional de interioare,calcule de eficiență energetică PHPP,elaborarea documentatiei DTAC, PT – proiect tehnic, DDE – detalii de executie, Proiect de productie CLT, Design interior – predimensionare functionala, ce cuprinde calculul și dimensionarea elementelor structurale, calculul și dimensionarea conectorilor și a prinderilor, modelul 3D aferent clădirii piesă cu piesă, necesar pentru a fi trimis la fabrică, monitorizarea comunicării cu producătorul și verificarea informațiilor primite de la producător precum și evaluarea listelor de cantități aferente conectorilor,elaborarea documentatiei de certificare la Passivhaus Institut Darmstadt Germania;
 • Bugetare detaliată, optimizări ofertă finală, validarea intermediară a bugetului -Autorizarea DTAC ului – obținerea autorizației de construcții, precertificare;
 • Tema de proiectare,concept de la ”green field” – proiectare integrată,verificare și certificare proiect la Passivhaus Institut Darmstadt Germania;
 • Consultanță de proiectare și execuție în toate disciplinele:arhitectură eco-pasivă,calcule structurale eficiente energetic;
 • Proiectare instalații standarde case pasive,proceduri și practici de execuție,management de proiect;
 • Lansarea proiectului în execuție: Fundație din beton armat/termoizolată,Comenzi de fabricare si achizitii: Productie a structurii CLT/ această etapă se derulează paralel cu execuția fundație;
 • Productie tâmplarii – aceasta etapa se deruleaza paralel cu executia fundatiei;
 • Comanda izolatie din fibre naturale; Comanda sistem de ventilatie si instalatii: – aceasta etapa se deruleaza paralel cu executia structuri;
 • Asamblare structura CLT ; Acoperis – Termo/Hidroizolatie acoperis sau montajul țiglei;
 • Montaj Tâmplărie – această etapă se derulează paralel cu executia acoperișului;
 • Etanșeizare structură- Verificare primara test de etanșeitate și corecții;
 • Montaj termoizolații fațade, tencuiala decorativă;
 • Montaj instalații + turnare de șape interioare  – această etapă se derulează paralel cu execuția – Montaj termoizolații fațade;
 • Test de etanșeitate finală – Placări interioare pereți și tavane folosind tencuieli uscate;
 • Testare și predare  – funcțional la Passivhaus;
 • Absolut toate materialele și manoperele pentru construcția casei la cheie premium plus,cu finisajele interiore & exterioare și instalațiile sanitare| instalațiile termice | instalațiile electrice incluse;
 • Verificarea calității execuției conform standardelor casei pasive.

Garanţia structurii CLT/BBS – instalații și finisaje

Compania noastră urmarește și colaborează cu sistemul solid constructiv de case eficiente energetic,asigurând astfel o calitate ridicată și o durată de viață extinsă pentru casele pe structură din lemn solid CLT-Cross Laminated Timber. Garanțiile instalațiilor termice|electrice|sanitare și a finisajelor este de 24 de luni de la recepția imobilului .

Vă invităm să vă faceţi o programare în avans, pentru a ne da ocazia să dedicăm suficient timp vizitei şi întrebărilor dumneavoastră.

Veți fi mai mult decât mulțumit/ă !

 

Utilizați experiența noastră în avantajul dumneavoastră!