loader image

Casa eficienta energetic Timber Frame

Ce este o casă pasivă Timber Frame? 

Passivhaus este standardul de performanță energetică cu cea mai rapidă creștere în lume.

Simplitatea robustă în designul său permite proiectantului să minimizeze cerințele de încălzire ale clădirii.Casele pasive sunt extrem de bine izolate și proiectate să fie încălzite în mod substanțial de câștigurile pasive cum ar fi căldura soarelui. În mod obișnuit, aceste case necesită până la 90% mai puțină energie pentru încălzire, comparativ cu o casă convențională.

Examinând în detaliu standardul Casei pasive, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 1. Cererea de energie pentru încălzirea spațiului ar trebui să fie sub 15 KWh pe metru pătrat de spațiu de locuit pe an sau o cerere de vârf de 10 W pe metru pătrat.
 2. Cererea de energie primară, energia totală utilizată pentru toate cerințele interne (încălzire, apă caldă și energie electrică internă) trebuie să fie mai mică de 120 KWh pe metru pătrat de suprafață pe an.
 3. Nivelul de etanșare la aer trebuie să fie de maximum 0,6 modificări ale aerului pe oră la o presiune de 50 Pascals (ACH50).
 4. Confortul termic trebuie atins atât în timpul iernii, cât și în timpul verii, cu mai puțin de 10% din orele pe an peste 25 de grade Celsius.

Toate criteriile de mai sus sunt realizate prin proiectarea și implementarea inteligentă a principiilor Casei Pasive :

 1. Valoarea U
 • Aceasta este măsura cât de rapidă sau lentă se transferă căldura prin structură.
 • Valoarea u pe o construcție standard este de 0,21 W / (m2K).
 • Tinta pentru standardul pasiv este maxima de 0.15W / (m2K).
 1. Designul cu design termic:Prin planificarea și execuția tuturor muchiilor, colțurilor, conexiunilor și pătrunderilor cu mare grijă, punțile termice pot fi evitate. În cazul în care nu pot fi evitate, ar trebui să fie minimizate cât mai mult posibil.
 2. Ferestrele superioare:Ramele de ferestre trebuie să fie bine izolate și prevăzute cu geamuri elastice mici, umplute cu argon sau cu crispton, pentru a preveni transferul de căldură. Pentru cele mai temperate temperaturi climatice, aceasta înseamnă o valoare U de 0,80 W / (m²K) sau mai mică, cu valori g în jur de 50% (valoarea g = transmitanța solară totală, proporția energiei solare disponibilă pentru cameră).
 3. Ventilația cu recuperare de căldură:ventilația eficientă de recuperare a căldurii asigură o bună calitate a aerului în interior, economisind în același timp energie. Într-o casă pasivă, cel puțin 75% din căldură din aerul evacuat este transferată la aerul curat care intră în casă printr-un schimbător de căldură.
 4. Izolarea calității:Exteriorul casei trebuie să fie foarte bine izolat. Pentru cele mai multe temperaturi climatice reci, acest lucru înseamnă un coeficient de transfer de căldură (valoarea U) de cel puțin 0,15 W / (m²K), adică un maxim de 0,15 wați pe grad de diferență de temperatură și pe metru pătrat de suprafață exterioară.

Construcția etanșă: scurgerile necontrolate prin goluri trebuie să fie mai mici de 0,6 din volumul total al casei pe oră în timpul unui test de presiune la 50 Pascal (presurizate și depresurizate)

Alcătuiri raționale, fără risc de condens sau dedradări

Indiferent că lucram pe proiectul clientului sau proiectăm o alcătuire “in house”, oferim consultanța în alegerea materialelor, a tratamentelor si a procedeelor de fabricare corecte în așa fel încât să nu existe riscul formării condensului in subansamblele constructive. Erorile de conformare in orice tip de construcții pot conduce la formarea de colonii biologice, apariția fisurilor, a infiltrațiilor, sau la scaderea performanței termice. Pentru că ne dorim ca toate construcțiile noastre să fie păzite de acceste probleme, punem la dispozitia clienților noștri calcule însoțite de grafice personalizate care descriu comportamentul higrotermic.

Economia de material

Timber frame folosește metode calcul computerizat care permit eficientizarea consumului de material prin:

 • conformarea de structuri inteligente care la aceiași încărcare cu structuri convenționale folosesc mai puțin material;
 • preluarea forțelor prin rețete structurale calculate precis, permițând utilizarea modulelor de lemn uzuale chiar și pentru deschideri mari;
 • reducerea cantității de deșeuri rezultate până aproape de zero prin introducerea în programul de calcul a lungimilor de cherestea din stoc și alegerea lungimilor de taiere optime;
 • eliminarea factorului de eroare umana din procesul de tăiere prin generarea automată fișierelor pentru mașini

Utilizăm sisteme de îmbinare moderne de la partenerii noștri MiTek si Rhotoblaas. Cu ajutorul lor asigurăm noduri structurale eficiente si o preluare coerentă a forțelor, astfel încât putem construi structuri performante cu minim de consum de lemn.

Cel mai mic preț

Costul este întotdeauna o variabilă cheie a ecuației, așa că G500 este angajat permanent în optimizarea fiecărei faze a procesului. Rezultatul este scaderea costului prin eficiență, calitate si durabilitate sporită, și un mecanism care funcționează corect angrenând piața materiei prime și piața construcțiilor.

Lemnul este materialul de construcții cu cea mai scazută amprentă de carbon.

                Comparând cele mai utilizate tipuri de structuri (pe bază de lemn, metal sau beton), construcțiile din lemn generează cu 26% mai puține gaze cu efact de seră decât cele din beton și cu 31% mai puține decat cele din oțel (sursă: Consortium for Research and Renwable Industrial Materials).

                Mai mult, un copac în creștere captează dioxidul de carbon atmosferic în interiorul structurii lui lemnoase, curatând astfel atmosfera.

                Odata ce în calculul amprentei de carbon a structurii din lemn ținem cont și de cantitatea de CO2 consumată de copac din atmosferă, obervăm ca lemnul are în fapt o amprentă de carbon negativă. Practic, lemnul consumă gazele cu efect de seră care sunt consecințe ale celorlalte materiale de construcții.

       Amprenta de carbon este cantitatea totală de gaze cu efect de seră, produse direct sau indirect, ca urmare a desfășurării acțiunilor umane. Oamenii, produsele, chiar și evenimentele au o amprentă de carbon.

 • amprentă de carbon a acțiunilor de construire și a materiilor prime (de exemplu, pentru un bloc ceramic eficient termic, procesul tehnologic și, totodată, producția de gaze cu efect de seră, începe cu extragerea mecanizată a argilei, continuă cu transportul la locul de procesare, unde se asigură compoziția chimică optimă, apoi se formează caramida crudă prin extrudare. Urmează introducerea in cuptor la temperaturi înalte. Abia apoi, produsul se transportă în depozite și din depozite pe șantier. Pe santier amprenta de carbon continuă sa crească prin zidirea căramizii împreună cu mortarul aferent).
 • amprenta de carbon rezultată din utilizarea construcției pe întreg intervalul de exploatare (considerand exemplul unei locuințe, se produc gaze cu efect de seră pentru încalzirea acesteia, pentru a o ilumina, pentru a filtra, a încalzi si a pompa apa. Mai mult, trebuie luate in calcul toate intervențiile pe parcursul duratei de viața, ca schimbări de tâmplărie, schimbări de mobilier, toate accestea contribuind deopotrivă la creșterea amprentei de carbon a locuinței).

Emisii de CO2 din producția unei grinzi cu deschidere de 7.3m, din diferite materiale, calculată la o încarcare utilă de 14,4 kN/m. (calcul Cecobois)

Lemnul: un material natural, regenerabil și reutilizabil

Majoritatea resurselor care stau la baza materialelor de construcții sunt limitate, nu este și cazul lemnului. Lemnul este o resursa regenerabilă și atunci cand este administrată responsabil, utilizarea ei are un minim de impact asupra mediului.

În linia de fabrică se utilizeaza doar lemn certificat (FSC / Pefc), ceea ce înseamnă că lemnul provine din exploatații forestiere în care se plantează cel puțin cât se colectează. Astfel, pădurile planetei rămân intacte. Cu cât cererea de lemn este mai mare, cresc și pădurile cultivate. În procesul de creștere ele inmagazinează CO2 din atmosferă și contribuie la scăderea efectului de seră (și implicit a încălzirii globale).

Lemnul este un material reutilizabil, așa că în momentul desființării unei construcții din lemn se poate recupera materia primă si se poate utiliza în alte aplicații, de la noi edificii pâna la bunuri precum creioanele sau mobilierul.

Atunci cand o construcție din lemn iși încheie ciclul de viață și materialele nu sunt reutilizate, masa lemnoasa se reintegrează în circuitul natural, ceea ce nu se întamplă cu materialele de sinteză (ex PVC).

Lemn ignifugat, cu Zero emisii de COV

Pentru că atunci când vorbim despre siguranță în exploatare noi credem că trebuie eliminat orice compromis, Timber frame a gasit soluția pentru a trata ignifug lemnul fără emisii de compusi organici volatili.

Dacă proiectul tău este aplicant pentru certificare de sustenabilitate (BREEAM, LEEDS, etc), accest tip de tratament al lemnului va aduce puncte prețioase în evaluare.

G500 are experiență în lucrul pe casele pasive structură din lemn timber frame ce deține un sistem Passivhaus – o metodologie pentru proiectarea unei case pasive – certificată de Institutul Passivhaus din Germania.

Experiența noastră privind casa pasivă timber frame,pătrunde în toate aspectele afacerii noastre, de la inginerie și proiectare până la construcție, oferind astfel o experiență plăcută ca parte a serviciului dedicat clienților noștri.

Vă invităm să vă faceţi o programare în avans, pentru a ne da ocazia să dedicăm suficient timp vizitei şi întrebărilor dumneavoastră.

Contactați specialistul G500

Cu siguranță,veți fi mai mult decât mulțumiți !