Prima pagină » Case din lemn » Casa eficientă energetic Timber Frame

Casa eficientă energetic din structură Timber Frame – Premium Passive House

natura în arhitectura casei tale

Scopul ordonanței U.E. este ca din anul 2020, toate clădirile noi ridicate trebuie să fie aproape de clădirile cu emisii zero.
Pentru a realiza clădiri cu emisii zero, este esențial să se dezvolte un climat adaptat în construirea de concepte și soluții bazate pe materiale regenerabile cu emisii reduse de gaze cu efect de seră.Casele din lemn Timber Frame reprezintă unul dintre răspunsurile la aceste provocări și dezvoltarea de metode și soluții dovedite pentru diferite tipuri de clădiri pentru generațiile actuale și viitoare este, prin urmare, de mare și strategică relevanța pieței pentru părțile implicate.

Simplitatea robustă în designul său permite proiectantului să minimizeze cerințele de încălzire ale clădirii.Casele pasive sunt extrem de bine izolate și proiectate să fie încălzite în mod substanțial de câștigurile pasive cum ar fi căldura soarelui. În mod obișnuit, aceste case necesită până la 90% mai puțină energie pentru încălzire, comparativ cu o casă convențională.

Examinând în detaliu standardul Casei pasive, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 1. Cererea de energie pentru încălzirea spațiului ar trebui să fie sub 15 KWh pe metru pătrat de spațiu de locuit pe an sau o cerere de vârf de 10 W pe metru pătrat.
 2. Cererea de energie primară, energia totală utilizată pentru toate cerințele interne (încălzire, apă caldă și energie electrică internă) trebuie să fie mai mică de 120 KWh pe metru pătrat de suprafață pe an.
 3. Nivelul de etanșare la aer trebuie să fie de maximum 0,6 modificări ale aerului pe oră la o presiune de 50 Pascals (ACH50).
 4. Confortul termic trebuie atins atât în timpul iernii, cât și în timpul verii, cu mai puțin de 10% din orele pe an peste 25 de grade Celsius.

Flexibilitate în design ● Economie de costuri ● Timp de construcție redus ● Raport de rezistență-greutate excepțional

● Performanță seismică superioară  ● Performanță de mediu semnificativă ● Performanță termică excelentă

Toate criteriile de mai sus sunt realizate prin proiectarea și implementarea inteligentă a principiilor Casei Pasive :

 1. Valoarea U
 • Aceasta este măsura cât de rapidă sau lentă se transferă căldura prin structură.
 • Valoarea u pe o construcție standard este de 0,21 W / (m2K).
 • Tinta pentru standardul pasiv este maxima de 0.15W / (m2K).
 1. Designul cu design termic:Prin planificarea și execuția tuturor muchiilor, colțurilor, conexiunilor și pătrunderilor cu mare grijă, punțile termice pot fi evitate. În cazul în care nu pot fi evitate, ar trebui să fie minimizate cât mai mult posibil.
 2. Ferestrele superioare:Ramele de ferestre trebuie să fie bine izolate și prevăzute cu geamuri elastice mici, umplute cu argon sau cu crispton, pentru a preveni transferul de căldură. Pentru cele mai temperate temperaturi climatice, aceasta înseamnă o valoare U de 0,80 W / (m²K) sau mai mică, cu valori g în jur de 50% (valoarea g = transmitanța solară totală, proporția energiei solare disponibilă pentru cameră).
 3. Ventilația cu recuperare de căldură:ventilația eficientă de recuperare a căldurii asigură o bună calitate a aerului în interior, economisind în același timp energie. Într-o casă pasivă, cel puțin 75% din căldură din aerul evacuat este transferată la aerul curat care intră în casă printr-un schimbător de căldură.
 4. Izolarea calității:Exteriorul casei trebuie să fie foarte bine izolat. Pentru cele mai multe temperaturi climatice reci, acest lucru înseamnă un coeficient de transfer de căldură (valoarea U) de cel puțin 0,15 W / (m²K), adică un maxim de 0,15 wați pe grad de diferență de temperatură și pe metru pătrat de suprafață exterioară.

Construcția etanșă: scurgerile necontrolate prin goluri trebuie să fie mai mici de 0,6 din volumul total al casei pe oră în timpul unui test de presiune la 50 Pascal (presurizate și depresurizate)

Alcătuiri raționale, fără risc de condens sau dedradări

Indiferent că lucram pe proiectul clientului sau proiectăm o alcătuire “in house”, oferim consultanța în alegerea materialelor, a tratamentelor si a procedeelor de fabricare corecte în așa fel încât să nu existe riscul formării condensului in subansamblele constructive. Erorile de conformare in orice tip de construcții pot conduce la formarea de colonii biologice, apariția fisurilor, a infiltrațiilor, sau la scaderea performanței termice. Pentru că ne dorim ca toate construcțiile noastre să fie păzite de acceste probleme, punem la dispozitia clienților noștri calcule însoțite de grafice personalizate care descriu comportamentul higrotermic.

Economia de material

Timber frame folosește metode calcul computerizat care permit eficientizarea consumului de material prin:

 • conformarea de structuri inteligente care la aceiași încărcare cu structuri convenționale folosesc mai puțin material;
 • preluarea forțelor prin rețete structurale calculate precis, permițând utilizarea modulelor de lemn uzuale chiar și pentru deschideri mari;
 • reducerea cantității de deșeuri rezultate până aproape de zero prin introducerea în programul de calcul a lungimilor de cherestea din stoc și alegerea lungimilor de taiere optime;
 • eliminarea factorului de eroare umana din procesul de tăiere prin generarea automată fișierelor pentru mașini

Utilizăm sisteme de îmbinare moderne de la partenerii noștri MiTek si Rhotoblaas. Cu ajutorul lor asigurăm noduri structurale eficiente si o preluare coerentă a forțelor, astfel încât putem construi structuri performante cu minim de consum de lemn.

Lemnul este materialul de construcții cu cea mai scazută amprentă de carbon.

Cel mai mic preț

Rezistent și ușor

Costul este întotdeauna o variabilă cheie a ecuației, așa că G500 este angajat permanent în optimizarea fiecărei faze a procesului. Rezultatul este scaderea costului prin eficiență, calitate si durabilitate sporită, și un mecanism care funcționează corect angrenând piața materiei prime și piața construcțiilor.

Comparând cele mai utilizate tipuri de structuri (pe bază de lemn, metal sau beton), construcțiile din lemn generează cu 26% mai puține gaze cu efact de seră decât cele din beton și cu 31% mai puține decat cele din oțel (sursă: Consortium for Research and Renwable Industrial Materials).

Mai mult, un copac în creștere captează dioxidul de carbon atmosferic în interiorul structurii lui lemnoase, curatând astfel atmosfera.

Odata ce în calculul amprentei de carbon a structurii din lemn ținem cont și de cantitatea de CO2 consumată de copac din atmosferă, obervăm ca lemnul are în fapt o amprentă de carbon negativă. Practic, lemnul consumă gazele cu efect de seră care sunt consecințe ale celorlalte materiale de construcții.

Amprenta de carbon

Produsul,este cantitatea totală de gaze cu efect de seră, produse direct sau indirect, ca urmare a desfășurării acțiunilor umane. Oamenii, produsele, chiar și evenimentele au o amprentă de carbon.

 • amprentă de carbon a acțiunilor de construire și a materiilor prime (de exemplu, pentru un bloc ceramic eficient termic, procesul tehnologic și, totodată, producția de gaze cu efect de seră, începe cu extragerea mecanizată a argilei, continuă cu transportul la locul de procesare, unde se asigură compoziția chimică optimă, apoi se formează caramida crudă prin extrudare. Urmează introducerea in cuptor la temperaturi înalte. Abia apoi, produsul se transportă în depozite și din depozite pe șantier. Pe santier amprenta de carbon continuă sa crească prin zidirea căramizii împreună cu mortarul aferent);

 

 • amprenta de carbon rezultată din utilizarea construcției pe întreg intervalul de exploatare (considerand exemplul unei locuințe, se produc gaze cu efect de seră pentru încalzirea acesteia, pentru a o ilumina, pentru a filtra, a încalzi si a pompa apa. Mai mult, trebuie luate in calcul toate intervențiile pe parcursul duratei de viața, ca schimbări de tâmplărie, schimbări de mobilier, toate accestea contribuind deopotrivă la creșterea amprentei de carbon a locuinței).

Emisii de CO2 din producția unei grinzi cu deschidere de 7.3m, din diferite materiale, calculată la o încarcare utilă de 14,4 kN/m. (calcul Cecobois)

Lemnul: un material natural, regenerabil și reutilizabil

Majoritatea resurselor care stau la baza materialelor de construcții sunt limitate, nu este și cazul lemnului. Lemnul este o resursa regenerabilă și atunci cand este administrată responsabil, utilizarea ei are un minim de impact asupra mediului.

În linia de fabrică se utilizeaza doar lemn certificat (FSC / Pefc), ceea ce înseamnă că lemnul provine din exploatații forestiere în care se plantează cel puțin cât se colectează. Astfel, pădurile planetei rămân intacte. Cu cât cererea de lemn este mai mare, cresc și pădurile cultivate. În procesul de creștere ele inmagazinează CO2 din atmosferă și contribuie la scăderea efectului de seră (și implicit a încălzirii globale).

Lemnul este un material reutilizabil, așa că în momentul desființării unei construcții din lemn se poate recupera materia primă si se poate utiliza în alte aplicații, de la noi edificii pâna la bunuri precum creioanele sau mobilierul.

Atunci cand o construcție din lemn iși încheie ciclul de viață și materialele nu sunt reutilizate, masa lemnoasa se reintegrează în circuitul natural, ceea ce nu se întamplă cu materialele de sinteză (ex PVC).

Lemn ignifugat, cu Zero emisii de COV

Pentru că atunci când vorbim despre siguranță în exploatare noi credem că trebuie eliminat orice compromis, Timber Frame a gasit soluția pentru a trata ignifug lemnul fără emisii de compusi organici volatili.

Dacă proiectul tău este aplicant pentru certificare de sustenabilitate (BREEAM, LEEDS, etc), accest tip de tratament al lemnului va aduce puncte prețioase în evaluare.

Cu ce ar trebui să fie izolate casele pasive din lemn Timber Frame?

Izolații cu fibre lemnoase 

Fibrele naturale de lemn au toate avantajele unui material de construcție din lemn natural. Plăcile flexibile de izolație sunt permeabile, astfel încât umezeala să poată fi eliminată, similar cu țesăturile permeabile. Alte avantaje sunt:
 • Protecție împotriva zgomotului: datorită structurii fibroase și a densității mari, aceste materiale de izolare au o contribuție importantă la izolarea zgomotului.
 • Protecție împotriva căldurii în timpul verii: materialul izolant opune rezistență căldurii de vară, datorită densității mari pe care o are, astfel încât să se păstreze o atmosferă plăcută și răcoroasă în interiorul clădirii.
 • Protecția împotriva frigului în timpul iernii: datorită structurii poroase materialele izolatoare stochează aer, asigurând astfel o protecție eficientă împotriva frigului.
 • Permeabil și impermeabil: datorită materialului izolator din fibre de lemn, vaporii de apă pot fi eliminați spre exterior. Acest lucru previne mucegaiul și posibilele daune ale construcției. În același timp, produsele hidrofobe oferă protecție eficientă împotriva intemperiilor.
 • Economisește energie și crește valoarea clădirii: cu o gamă completă de produse pentru izolarea acoperișelor, plafoanelor, pereților și fațadelor, pentru construcții noi și renovări veți putea reduce considerabil consumul de energie în timp ce valoarea proprietății crește.

Izolaţii cu vată minerală bazaltică

 Fațada unei clădiri contribuie la crearea imaginii acesteia și, prin urmare, nu trebuie subestimată din punct de vedere al proiectării. Rockwool oferă sisteme de fațadă în care aspectele estetice sunt întotdeauna însoțite de protecție împotriva incendiilor, performanță acustică și confort termic. Vata bazaltică Rockwool rezistă la acțiunea apei și este permeabilă la vapori, aspecte care ajută clădirea să controleze posibilele pagube cauzate de umiditate.Izolarea fațadelor ajută la prevenirea pierderilor de energie cauzate de punțile termice.

Plăci rigide de vată bazaltică dual density, special concepute pentru izolarea termică, protecţia fonică şi protecţia la foc a faţadelor în sistemele de termoizolare exterioară (ETICS), potrivite pentru toate tipurile de clădiri. Frontrock Max Plus este un produs care se adaptează pereţilor neuniformi. Stratul superior al plăcii oferă cea mai bună aplicare, dezvoltată de-a lungul anilor şi a milioanelor de m2 – acesta are o densitate marită, care îi conferă rezistenţă superioară la acţiuni mecanice şi impact.

Avantajele produsului
 • Tehnologie Dual Density
 • Cea mai sustenabilă  izolație din vată bazaltică pentru termosisteme
 • Încărcare punctuală 200N
 • Greutate mai mică și format mare al plăcii pentru instalare usoară și rapidă

O privire dincolo de fațadă 

Fațadele din lemn pot fi personalizate în funcție de preferințe, iar amprenta timpului nu face altceva decât să le însuflețească. În plus, acestea au o viață mai lungă decât fațadele tencuite. Datorită unei prefabricări parțiale, timpul de asamblare este foarte scurt.  Fațadele din lemn sunt versatile. Ca material pentru construcția fațadelor, lemnul se potrivește atât pentru clădiri înalte, precum și pentru locuințe rezidențiale.Prin alegerea tipului de lemn, a tipului de instalare și a tratamentului de suprafață,  fațada de lemn poate fi complet personalizată, chiar și din punct de vedere al culorilor.

Astfel, nu există două fațade din lemn asemănătoare.O soluție solidă.Experiența arată că fatadele din lemn pentru care s-a utilizat un material adecvat sunt adesea mai durabile decât cele din beton sau tencuieli decorative.

Fațadele din lemn pot fi aplicate cu sau fără protecție de suprafață. În cazul în care nu este aplicat nici un strat protector apare în timp o degradare naturală, aceasta fiind considerată o expresie a vitalității lemnului cât și un proces natural de îmbătrânire ( aspect patinat ). Îmbătrânirea lemnului nu are nici un impact negativ asupra durabilității.
Fațade prefabricate din lemn pot fi într-o mare măsura prefabricate. Tehnologiile moderne de producție garantează un grad ridicat de precizie, cerință de bază pentru o construcție de calitate. Asamblarea este astfel redusă considerabil, iar perioada de construcție este mult mai scurtă.

La compararea diferitelor metode de construcție, un criteriu important este costul. De cele mai multe ori, însă, acesta a fost ignorat deoarece fiecare casă nouă poate deveni foarte simplu o casă cu un consum redus de energie. Datorită lambrisării cu lemn și a izolației exterioare se poate crește în mod substanțial rezistența termică a fiecărui perete exterior, chiar și în clădirile vechi.

Trio-ul necesar:Tâmplăria | Instalațiile | Obiectele sanitare 

Tâmplăria casei Timber Frame

Tâmplaria Veka Softline 82 este realizată cu tehnologie germană modernă,recomandată caselor pasive și acoperă toată gama de produse de tâmplărie pentru exterior de la ferestre și până la ușile culisante ce pot fi placate cu aluminiu,la cerere. Geamul termopan folosit este sistem 4s sau Tripan marca Saint Gobain cât și feronerie Maco ;

SOFTLINE 82 este un sistem necoplanar cu adancimea profilului de 82 mm, trei garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 7 camere de izolare in toc si 6 camere in cercevea. Sistemul SOFTLINE 82 are un design elegant cu muchii usor rotunjite.

Cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza usi intr-un singur canat, in doua canate, in variantele toc continuu sau cu prag de aluminiu. De asemenea, pot fi realizate si usi culisante in plan paralel, usi armonice si usi rezidentiale. Sistemul este complet si contine toata gama de profile auxiliare.

Din punct de vedere static, pot fi realizate in conditii de garantie usi intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 0,9 ml; Hmax = 2,2 ml) in variantele alb/color. Pentru usile in doua canate, in variantele alb/color suprafata maxima este de 1,8 m2 (cercevea: Lmax = 0,8 ml si Hmax = 2,2ml). De asemenea, cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza usi rezidentiale in variante alb sau color, avand suprafete maxime de 2,30 m2 (cercevea: Lmax = 1,00 ml; Hmax = 2,40 ml).

Coeficientul remarcabil de izolare termica, de pana la Uw = 0,67 W/m2K, poate fi obtinut in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit. Astfel, sistemul SOFTLINE 82 indeplineste standardul de eficienta implicit caselor pasive.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL “Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A. Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm (pentru usile secundare) si de 3 mm (pentru usile rezidentiale), asigura usii SOFTLINE 82 stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 24 mm la 52 mm, in functie de bagheta utilizata.

Sistemul SOFTLINE 82 este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.

Instalațiile imobilului CLT

Instalațiile electrice includ cablu special,doze,prize,întrerupătoare,tv-video,internet,(modulare) și tablou cu siguranţe marca Legrand; pentru legăturile în doze se vor folosi cleme marca Wago.

Instalațiile sanitare: Interioare/Exterioare – montajul țevilor de canalizare PVC-KG |cot pvc cu mufă și garnitură SN2
Montaj Piese curățire și ventilare,aerator pp – canalizare aerisire – Montajul de racord apă,folosind sistemulde țevi Quick & Easy marca Uponor

Montaj Instalatii termice,trasee realizate până la consumatorul final,inclusiv cutiile de distribuție a țevilor și robineții de închidere și deschidere . Montaj sistemul pentru încălzirea în pardoseală Tecto marca producătorului Uponor;inclusiv termostatele de ambianță.

Obiectele Sanitare:

Concepte de baie respectiv Ceramică | Obiecte sanitare și accesorii baie la alegere:

Băile casei pasive Timber Frame pot fi echipate cu o gamă variată de produse și de concepte special gândite.

Pardoselile și pereții pot fi placați cu ceramică marca Kerma Marazzi,Dalet,Atlas Concorde sau Richetti. De asemenea se pot monta cabine de duș ”walk-in” cu pereți din sticlă securizată,sau /și cadă rectangulară marca Ravak , baterii marca HansGrohe sau Kludi, rezervor îngropat structură metalică clapetă Geberit, vas wc suspendat cu capac softclose Nuovella – DALET sau Vitra.

SOLUȚII DE CONSTRUCȚIE CASE REZIDENȚIALE

CASA INDIVIDUALĂ TIMBER FRAME

Casele pasive Timber Frame reprezintă bunăstarea și un nivel ridicat de confort. Suprafețele calde din lemn și proprietățile deosebite ale substanței lemnoase, ca depozitare pentru căldură și umiditate, asigură un climat de viață echilibrat. Vă puteți bucura individual de toate posibilitățile nenumărate de soluții de construcție pentru case pentru o singură familie.

Indiferent dacă este vorba despre o casă la structură sau o locuință la cheie, un standard energetic scăzut sau plus de energie, fie în arhitectură tradițională sau modernă: Casele pentru o singură familie pot fi planificate și construite individual cu soluții de construcție Timber Frame.

Arhitectura interioară poate fi proiectată și într-un mod versatil și plin de viață. Este posibila asigurarea traseelor pentru instalația electrică,a instalațiilor sanitare în pereți încă din fabrică,care vor fi închiși cu plăci Vidiwall interior/exterior iar finisajul poate fi aplicat sub orice formă în combinație cu glazuri colorate, precum și suprafețele lustruite sau periate .

Pachetul de construcție Timber Frame: Fundație,Structura,Instalatii,Finisaje 

Pentru a vedea bugetul real al casei,este necesar de parcurs măcar faza de „Tema de Proiectare” altfel putem aprecia niște bugete estimative care având în vedere că aceste case sunt Croite pe Nevoile Clienților 100%, în funcție de tâmplărie ales, de sistemul de ventilații care recuperează căldură în proporție de 90%, și de structura fără punți termice incluzând implementarea infrastructurii de BMSsoluţii complete de automatizări şi Building Management Systems – dacă se dorește.

Conținut :

 • Sesiune de informare detaliată,legat de conceptul eco pasive,prezentare detaliată privind întregul concept,beneficii,bugete,abordare de principiu;
 • Configurarea ofertei de proiectare: concept arhitectural,design funcțional de interioare,calcule de eficiență energetică PHPP,elaborarea documentatiei DTAC, PT – proiect tehnic, DDE – detalii de executie, Proiect de productie;
 • Design interior – predimensionare functionala, ce cuprinde calculul și dimensionarea elementelor structurale, calculul și dimensionarea conectorilor și a prinderilor, modelul 3D aferent clădirii piesă cu piesă, necesar pentru a fi trimis la fabrică, monitorizarea comunicării cu producătorul și verificarea informațiilor primite de la producător precum și evaluarea listelor de cantități aferente conectorilor,elaborarea documentatiei de certificare la Passivhaus Institut Darmstadt Germania;
 • Bugetare detaliată, optimizări ofertă finală, validarea intermediară a bugetului;
 • Autorizarea DTAC ului – obținerea autorizației de construcții, precertificare;
 • Tema de proiectare,concept de la ”green field” – proiectare integrată,verificare și certificare proiect la Passivhaus Institut Darmstadt Germania;
 • Consultanță de proiectare și execuție în toate disciplinele:arhitectură eco-pasivă,calcule structurale eficiente energetic;
 • Proiectare instalații standarde case pasive,proceduri și practici de execuție,management de proiect;
 • Lansarea proiectului în execuție: Fundație din beton armat/termoizolată;
 • Comenzi de fabricare si achizitii: Productie a structurii Timber Frame / această etapă se derulează paralel cu execuția fundație;
 • Productie tâmplarii – aceasta etapa se deruleaza paralel cu executia fundatiei;
 • Comanda izolatie din fibre naturale; Comanda sistem de ventilatie si instalatii: – aceasta etapa se deruleaza paralel cu executia structuri;
 • Asamblare structura Timber Frame ;
 • Acoperis – Termo/Hidroizolatie acoperis sau montajul țiglei;
 • Montaj Tâmplărie – această etapă se derulează paralel cu executia acoperișului;
 • Etanșeizare structură- Verificare primara test de etanșeitate și corecții;
 • Montaj termoizolații fațade, tencuiala decorativă;
 • Montaj instalații + turnare de șape interioare  – această etapă se derulează paralel cu execuția;
 • Montaj termoizolații fațade;
 • Test de etanșeitate finală – Placări interioare pereți și tavane folosind tencuieli uscate;
 • Absolut toate materialele și manoperele pentru construcția casei la cheie premium plus,cu finisajele interiore & exterioare și instalațiile sanitare| instalațiile termice | instalațiile electrice incluse;
 • Verificarea calității execuției conform standardelor casei pasive.

Vă invităm să vă faceţi o programare în avans, pentru a ne da ocazia să dedicăm suficient timp vizitei şi întrebărilor dumneavoastră.

Veți fi mai mult decât mulțumiți!

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Fisiere de atasat
Mesaj

Utilizați experiența noastră în avantajul dumneavoastră!

Vă rugăm introduceți termenul de căutare dorit și apăsați tasta enter

Caută