loader image

Preturi Case CLT – E4

Case Eficiente Energetic – Pasive,Fără punți termice

Proiectare,construcție și finisaje case pasive cu eficiența energetică aproape de zero 

Ce este o casă pasivă?

Un standard de construcție care este cu adevărat eficient din punct de vedere energetic , confortabil , accesibil și ecologic în același timp.Casa Pasivă nu este un nume de marcă,ci un concept de construcție care poate fi aplicat de oricine își dorește o casă eficientă. 

Cu toate acestea, o casă pasivă este mai mult decât o clădire cu consum redus de energie.

 • Casele clădirilor pasive permit economii de energie la încălzire și răcire de până la 90% în comparație cu clădirea tipică de clădiri și peste 75% în comparație cu construcțiile medii noi. În ceea ce privește uleiul de încălzire, clădirile Casei Pasive utilizează mai puțin de 1,5 litri pe metru pătrat de spațiu de locuit pe an – cu mult mai puțin decât clădirile tipice cu consum redus de energie. Economii de energie similare au fost demonstrate în climatul cald unde clădirile necesită mai multă energie pentru răcire decât pentru încălzire.
 • Casele de locuințe pasive sunt, de asemenea, lăudate pentru nivelul ridicat al confortului. Ei folosesc surse de energie în interiorul clădirii, cum ar fi căldura corporală a locuitorilor sau căldura solară care intră în clădire – făcând încălzirea mult mai ușoară.
 • Ferestrele adecvate cu izolație bună și o carcasă de clădire, care constă din pereți exteriori izolați, acoperiș și plăci de podea, păstrează căldura în timpul iernii în casă – și o păstrați în timpul verii.
 • Un sistem de ventilație furnizează în mod constant aer proaspăt pentru o calitate superioară a aerului, fără a provoca curente neplăcute. Aceasta reprezintă, de exemplu, o garanție pentru nivelurile scăzute ale radonului și îmbunătățește condițiile de sănătate. O unitate de recuperare a căldurii foarte eficientă permite reluarea căldurii din aerul evacuat.

Economiile enorme de energie în clădirile Casei Pasive sunt realizate prin utilizarea unor componente de clădiri cu eficiență energetică deosebită și a unui sistem de ventilație calitativ: Nu există absolut nicio reducere a confortului ; în schimb nivelul confortului crește considerabil .

Clasic, Plus, Premium: Noile clase pasive și modul în care acestea pot fi atinse

Oricine a construit sau locuiește într-o clădire a Casei Pasive are deja grijă de această parte a tranziției energetice. La urma urmei, cererea redusă de energie într-o casă pasivă poate proveni în mod durabil din surse regionale de energie. Structura de aprovizionare trece de la sursele fosile la energiile regenerabile într-un ritm încurajator de rapid. Vechile sisteme de evaluare a cererii de energie în clădiri se bazează pe vechiul sistem de alimentare și nu funcționează în cel nou. Institutul pentru Casa Pasivă a dezvoltat, prin urmare, un nou sistem de evaluare bazat pe energia primară regenerabilă. De asemenea, ia în considerare în mod corespunzător energia pe care o clădire o generează. Acest nou sistem de evaluare este alcătuit din trei clase de case pasive:

 • Casa pasivă Classic , care este tradițional Casa pasivă
 • Casa pasivă Plus , în care este generată de energie suplimentară, cum ar fi de la fotovoltaică. Astfel de clădiri spun că produc aproximativ aceeași cantitate de energie pe care o consumă rezidenții, cel puțin într-un calcul net – adesea înșelător – calculul net pe parcursul anului.
 • Într-o locuință pasivă Premium , se produce mult mai multă energie decât este necesar. Este, prin urmare, un obiectiv pentru ambițioșii proprietarii de clădiri și designerii care doresc să depășească ceea ce considerațiile economice și ecologice deja propun. Institutul de case pasive lucrează pentru a face Casa Pasivă Standard mai atractivă pentru această avangardă.

Noile clase – cele mai multe lucruri neschimbate

Majoritatea oamenilor se gândesc probabil la un singur număr atunci când au auzit cuvântul “Casa pasivă”: 15 kWh / (m²a). Acesta descrie cererea maximă pentru energia termică anuală pentru respectarea Standardului pasiv. Această cifră este încă inclusă în toate clasele din noul sistem de evaluare deoarece oferă un punct de pornire prin limitarea cantității de energie utilă pusă la dispoziție pentru încălzire în interior. Cererea utilă de energie pentru răcire, etanșeitatea la aer și criteriile pentru confort și igienă rămân aceleași.

Dar cererea de energie termică nu spune întreaga poveste; la urma urmei, cererea de energie termică este aproximativ egală cu cererea de apă caldă într-o casă pasivă. Cererea de electricitate pentru uz casnic este de obicei mult mai mare. Este, prin urmare, necesar să fie luată în considerare și necesarul total de energie al clădirii – inclusiv energia necesară pentru a furniza clădirii energia finală -. Aici intră clasele Casei Pasive. Acestea împart clădirile în categorii bazate pe cererea de energie primară regenerabilă și pe propria lor producție de energie primară.

De ce casă pasivă

Foarte multe persoane,realizează faptul că există o incertitudine mare privind resursele de energie primară în anii următori și o mare incertitudine privind prețul energiei.Sunt conștienți că sunt șanse mari ca, la vârsta pensionării, de exemplu, să nu mai poată să își plătească facturile pentru energie, prețul fiind pe un trend ascendent.

Sunt conștienți într-un număr tot mai mare că este necesar să investească mai mult în calitatea execuției, în grosimea termoizolației,în calitatea ferestrelor și că trebuie să apeleze la proiectanți cu expertiză și constructori eficienți în acest domeniu.

Casa d-voastră nZEB

Casele cu eficiență energetică aproape de zero – casele pasive,sunt caracterizate printr-un confort termic ridicat și printr-o calitate superioara a aerului interior.Confortul termic ridicat înseamnă temperaturi constante în întreagul imobil,fără riscul de apariție a condensului sau a igrasiei.

Calitatea superioara a aerului este produsă de un sistem inovativ de ventilație cu recuperator de caldură,sistem care introduce permanent în imobil aer proaspăt la o temperatură confortabilă.Consumul de energie pentru încălzirea unei case pasive este mai redus cu peste 75% față de consumul similar al unei case convenționale.

Potrivit directivei 2010/31/EU a Parlamentului European,începând cu 31 decembrie anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene inclusiv România,toate clădirile noi,indiferent de funcțiune, au obligativitatea de consum de energie aproape zero (nZEB – nearly Zero Energy Building).

Certificat de casă pasivă

Certificarea imobilelor nZEB,sunt efectuate de către Passivhaus Institut din Darmstadt – Germania și în România,prin intermediul unui certificator de clădiri pasive acreditat de către PHI (Passivhaus Institut).Standardul PH,face referire la clădiri cu funcțiuni multiple,de la locuințe individuale, colective la clădiri de birouri,școli și grădinițe.

Construcție și echipamente

O casă pasivă poate fi construită din beton și cărămidă e4 wienerberger, din beton și ytong A+ sau din lemn / clt atât timp cât sunt respectate principiile de proiectare.Orice proiect al Casei Pasive trebuie planificat pe baza unui echilibru energetic. Pachetul de planificare pasiva Casa (PHPP) este un instrument eficient și ușor de folosit de echilibrare a energiei care permite proiectanților să planifice și să optimizeze clădiri pentru case pasive. Suportă toate detaliile care trebuie luate în considerare la planificarea unei case pasive: izolație , etanșeitate , proiectare termică fără punți termice , ferestre pasive , ventilație , încălzire, încălzire , confort de vară etc.

Diferențele,de cele mai multe ori, sunt: 

 • tâmplăria performantă
 • sistemul de ventilații care recupereaza căldura în proporție de 90%, structura fără punți termice
 • implementarea infrastructurii de BMS (Building Management System – Sistem de management integrat al unei clădiri) – acest sistem poate integra semnalizările de la mai multe tipuri de instalaţii cum ar fi (instalaţii electrice, supraveghere video, control acces, iluminat, ventilaţie).

De asemenea,sunt importante detaliile de execuție și fără o calitate foarte bună a execuției, nu se poate atinge realizarea unei case pasive.

G500

vă întâmpină cu două sisteme de construcții si finisaje privind casele pasive – cu eficiență energetică aproape de zero și cu un impact direct pozitiv asupra costurilor de întreținere pe termen lung.Eficiența energetică este unul dintre aspectele care a condus construcțiile civile spre un consum de energie aproape zero (nZEB).

Casa pe structură CLT “Cross Laminated Timber”

Prezintă un sistem constructiv ce are la bază:

 • Structura CLT – cross laminated timber – plăci lamelare din lemn pentru construcții.
 • Acesta combină bine-cunoscutele avantaje ale structurilor solide, cum ar fi izolația fonică, protecția împotriva incendiilor, construcția solidă, valoarea reținută etc.
 • Termoizlații cu vată bazaltică sau fibrolemnoasă
 • Echipamente BMS
 • Echipamente KNX
 • Finisaje premium

Casa E4 din cărămidă de la Wienerberger

Prezintă un sistem constructiv ce are la bază :

 • Structura E4 Wienerberger Porotherm Complet: Zidărie fără rosturi și buiandrugi,mortar,planșeu ceramic;Beton Agillia armat cu fier beton;
 • Termoizolatii Rockwool Redart;
 • Țiglă ceramică Tondach;
 • Echipamente BMS;
 • Echipamente KNX
 • Finisaje premium.
 

Furnizori